19 februari 2006

Sinnesändring eller en dimridå?

Det är förstås bra att Annika Billström och sossarna i Stockholms stad gör en helomvändning och öppnar för att de allmännyttiga bostadsföretagens hyresgäster i förorterna ska kunna få köpa husen de bor i. Det påminner om den politik som Kristdemokraterna i Stockholms stad vill föra.

Ännu bättre hade det förstås varit om sossarna inte ägnat de senaste sju åren åt att med näbbar och klor kämpa emot det man nu öppnar för. Och frågan är hur mycket öppnandet egentligen är värt. När hyresgästerna i Östberga kom till länsstyrelsen och Boverket med sina köpekontrakt fick de tvärnej, tack vare sosseregeringen.

Nej, om jag vore en hyresgäst som ville köpa min lägenhet skulle jag inte lita ett dyft på sossarnas upptining. De har ju ägnat mer än ett halvt decennium åt att jäklas med folk som vill köpa sin bostad och det beteendet ligger nog trots allt närmast deras instinkter.

Och samma sak gäller förstås i Huddinge kommun - med den skillnaden att sossarna här inte visat några som helst tecken på sinnesändring, utan istället förefaller rikta in sig på att köra samma vals som man gjorde för fyra år sedan. Beklagligt, men sant.

Inga kommentarer: