24 maj 2014

Rätt agenda i Bryssel

Mindre än 36 timmar kvar innan vallokalerna stänger. De senaste veckorna har jag varit ute i olika sammanhang och pratat med folk och berättat om Kristdemokraternas kandidater och vad vi tror är rätt agenda i Bryssel - i valstugor, vid bokbord, vid pendeltågsstationer, på möten och i debatter. Överlag har det varit en positiv stämning. Våra toppkandidater Lars Adaktusson och Ebba Busch Thor har tagits emot med stor entusiasm och många berättar att de redan röstat på oss - och opinionsmätningarna visar att två mandat plötsligt inte är så väldigt långt borta, fastän media bara för någon månad sedan tävlade i att räkna ut oss.

Rätt agenda i Bryssel, det handlar om ett EU som är starkt där det behöver vara starkt - i försvaret av demokrati och mänskliga rättigheter, i kampen mot den gränsöverskridande brottsligheten, i arbetet med att riva gränshinder och öka frihandeln, i insatserna för att avvärja klimat- och miljöhot. Men det handlar också om ett EU som inte lägger sig i sånt som bäst bestäms på nationell eller kommunal nivå eller i den egna familjen. Med ett nej till EU-skatter och bättre möjligheter för medlemsländerna att säga nej till att det ska införas gemensam EU-lagstiftning på nya områden.

Vill man vara EU-vän måste man våga vara EU-kritiker. Ett EU som lägger sig i för mycket kommer att lyckas med för litet.

Om någon vill prata EU-frågor med mig inför valet på söndag (eller för all del kommun- eller landstingsfrågor) så finns jag i Sjödalsparken i Huddinge fram till klockan 16 i eftermiddag. Välkommen till Kristdemokraternas monter om du har vägarna förbi, och så kan du passa på att lyssna på Huddinge Jazz och Blues som också pågår för fullt i parken.

Inga kommentarer: