25 november 2006

Återinvigningen av Skogås C


Ursäkta bildkvalitén, fotot är taget med min mobiltelefon. Hur som helst kan ni förhoppningsvis urskilja ett fullsatt Skogås Centrum från när Östen med Resten spelade vid dagens återinvigning efter ombyggnationen.

Skogås C är en liten anläggning med en inte alldeles enkel (men långt ifrån unikt svår) konkurrenssituation med Farsta C, Haninge C och externhandelsområdena i Länna och Haninge på nära håll. Den offentliga servicen har de senaste åren utarmats i och med nedläggningarna av Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Ändå känns centrumet på sätt och vis starkare än på länge. Byggnaden är snyggare. Butikerna känns fräschare än förut. Sedan Vi Pulsen tog över har vi två attraktiva, drivande livsmedelsbutiker. Att Apoteket flyttat in i centrum och blivit ett modernt snabbköp gör mycket, och med Svensk Fastighetsförmedling har vi fått ett nytt starkt varumärke vid sidan av Ica, Vi, Föreningssparbanken, Systembolaget, Apoteket och Interflora. Biblioteket har byggts om och moderniserats. Dessutom har vi fått t.ex. en sushibar och en bijouteributik. Sammantaget känns Skogås C idag riktigt roligt och jag känner mig stolt över den pådrivande roll som jag har haft i Huges styrelse under den här processen.

Inga kommentarer: