14 juli 2008

Öppna ett ABBA-museum - nu!

Hemma igen från min rundresa i Storbritannien kan jag fortfarande inte släppa frågan om ett ABBA-museum. Visst är det så att turismen i Sverige växer väldigt snabbt - bland de snabbaste i Europa, om jag förstått saken rätt - men det är från en jämförelsevis mycket låg nivå. Sverige - och då inte minst Stockholm - har väldigt mycket att erbjuda en turist, men vi måste också bygga vidare på våra starka sidor. En av dem är utan tvivel ABBA.

Inte minst i Storbritannien är det lätt att man möts med en passionerad utläggning om hur mycket den man möter älskar ABBA. I Stirling i Skottland var det kyrkvaktmästaren som var en intensiv beundrare.

Någon dag senare var det dags för premiären på "Mamma Mia!" Jag ska inte försöka mig på någon recension av den av det enkla skälet att jag inte har sett den, men jag har läst recensionerna såväl i SvD och DN som i en del brittiska tidningar. Omdömena om filmen må variera något, men jag har läst tämligen samstämmiga hyllningar till popkompositörerna bakom succémusikalen.

ABBA är stora. Så stora att de är värda ett museum. Så stora att Stockholm skulle vinna otroligt mycket på att skapa ett ABBA-museum. Så stå på er, Ewa Samuelsson (kd) med flera som drivit frågan. Som jag skrev i mitt förra inlägg: Titta på Liverpool!

2 kommentarer:

Ewa sa...

Hej Kalle,
Gå in på www.abbamuseum.com så får du reda på allt om ABBA museet som öppnar i Stockholm

Karl Henriksson sa...

Så bra! Nästa år kommer vi att få ett ABBA-museum!