21 augusti 2013

Adaktusson, Busch Thor och Anefur

Att Lars Adaktusson föreslås toppa Kristdemokraternas valsedel till EU-parlamentet kommer nog inte som någon överraskning. Provvalsresultatet från i våras talar sitt tydliga språk: Lars har ett oerhört starkt stöd i partiet, och efter att ha samtalat med honom om EU-politik och uppdraget som parlamentariker och även lyssnat på honom i olika offentliga sammanhang känner jag också en trygghet i att han också förtjänar detta starka förtroende.

När Kristdemokraternas nomineringskommitté idag avslöjade sitt förslag till topp 3 på Europaparlamentslistan kanske intresset är större för vilka vi valt att placera på platserna 2 och 3. Ebba Busch Thor, ungt, färgstarkt och verbalt slagkraftigt kommunalråd i Uppsala, föreslås som tvåa på listan, och Michael Anefur, som i sitt CV bland annat kan skriva riksdagsledamot, kommunalråd i Kristianstad och statlig hemlöshetssamordnare, som trea.

Valet till EU-parlamentet är alltid oerhört viktigt, men nästa år kommer det att vara viktigare än vanligt, eftersom det blir upptakten inför valen till riksdag, landsting och kommun några månader senare. Därför känns det bra att kunna presentera en så stark och slagkraftig topptrio för vår valsedel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

KD-Partiet som inte har tillräckligt duktiga medlemmar så man måste ta in kändisar.

Karl Henriksson sa...

Om en kompetent och populär kristdemokrat råkar vara känd så tycker vi inte att det ska vara ett hinder. Och vi skäms inte för det heller.