24 oktober 2005

Bygg infartsparkeringen nu!

Idag lade Tomas Hansson och jag en motion om en ny infartsparkering i Trångsund. Bakgrunden är att den gamla dels inte räcker till, dels beräknas bebyggas med bostäder om ett par år när nya detaljplanen för området väster om järnvägen är klar. I samband med att man bebygger detta område (kv Sändaren) har kommunen beslutat sig för att bygga en infartsparkering på fastigheten Brädet 1, där Trångsunds kommundelsförvaltning tidigare hade sitt kontor i några baracker.

Vi förstår inte varför man ska vänta tills kvarteret Sändaren bebyggs med att bygga den nya infartsparkeringen på Brädet 1. Om ett par månader införs trängselskatterna i Stockholms innerstad. För att folk ska kunna övertygas om att åka kommunalt istället - en förutsättning för att trängselskatten ska bli någonting annat än ännu ett sätt för socialdemokraterna att mjölka stockholmarna på pengar - behövs det smidiga lösningar för dem som idag tar bilen. Infartsparkeringar är ett sådant område. Bygg på Brädet 1 - NU!

Man borde dessutom titta på möjligheten att bygga parkeringsdäck, så att man får in nästan dubbelt så många bilar. Och så borde man försöka få del av de statliga trängselskattepengarna.

Jag tror att vi lyckades bidra till att få fart på frågan på dagens kommunstyrelsemöte. Förhoppningsvis händer det någonting snart nu.

Inga kommentarer: