09 augusti 2007

Oanständigheter i Sundbyberg

Idag är jag tillbaka på "jobbet" på allvar igen. Läget känns bra, allt verkar vara under kontroll. I Huddinge, vill säga. I Sundbyberg, däremot, förefaller det vara totalt kaos med förestående "regimskifte" efter att två moderater genom en debattartikel i Svenska Dagbladet idag meddelat att de går över till Socialdemokraterna.

Läs artikeln här: http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_16600919.asp

Visst ska folk få byta parti eller sluta med politik helt och hållet, om de så önskar. Självklart. Men att som Michael Spira och Arne Wijkman byta block under sittande mandatperiod och välja att sitta kvar på sina politiska uppdrag är rent ut sagt ohederligt. Väljarna har inte i första hand röstat på gubbarna Spira och Wijkman - Spira fick 16 personvalsröster, Wijkman 14 - utan på Moderaterna, i förhoppningen att få ett moderatlett styre som för en moderat politik. Nu sätter sig Spira och Wijkman över folket och säger att en massa röster på Moderaterna nu ska gå till Socialdemokraterna.

Vore Spira och Wijkan anständiga människor som respekterade väljarna skulle de genast avsäga sig alla sina politiska uppdrag - inklusive fullmäktigeplatserna - och låta folk som faktiskt är villiga att följa väljarnas beslut ta över. Helt i enlighet med det avtal med sitt parti som de undertecknade i samband med att de blev kandidater.

Inga kommentarer: