12 juni 2008

Snabb utbyggnad av Tvärbanan

Alliansen i Stockholms stad och län visar gång på gång att vi verkligen prioriterar utbyggnaden av kollektivtrafiken. I förra veckan var det förlängningen av Djurgårdslinjen ända till Lindhagensplan på Kungsholmen som det blev en överenskommelse om, nu är det den sedan länge planerade utbyggnaden av Tvärbanan till Solna station via Sundbyberg och Solna centrum som i rask takt närmar sig spaden i jorden, enligt DN.

Det behövs. Stockholm växer så det knakar, och har gjort det under många år. Utbyggnaden av den spårbundna kollektivtrafiken har inte hängt med i alls samma takt och det finns ett stort underskott att ta igen från de år då Socialdemokraterna styrde.

Nu får vi hoppas att Stockholm också får en rejäl satsning i regeringens kommande infrastrukturproposition. Stadens trafikinfarkter - både på vägar och spår - är ju en naturlig följd av att staten under många års tid underlåtit att investera här, men förhoppningsvis är den nuvarande regeringen mindre avogt inställd till Stockholm än den socialdemokratiska var.

Inga kommentarer: