23 januari 2009

Äldreguiden invigd


I förmiddags invigde jag och Pia Lidwall (kd), ordf i landstingets programberedning Äldre och multisjuka, telefontjänsten Äldreguiden. Det var roligt. Det kom mycket mer folk än jag hade väntat mig och var mycket god stämning. Alla verkade positiva till projektet.

Äldreguiden påminner väldigt mycket om "Äldreomsorgen Direkt", som vi kristdemokrater föreslog i en motion för nästan fyra år sedan - men är faktiskt ännu bättre! Vi enkla kommunpolitiker vågade inte föreslå ett intimt samarbete med landstinget om ett sånt här projekt för, som Pia Lidwall tillstod, samarbetet mellan kommuner och landsting har inte alltid varit det bästa. Förhoppningsvis är det här, förutom att vara en jättebra hjälp för våra äldre, också ett tecken på att samarbetsklimatet håller på att förbättras. Jag kan i alla fall se många exempel på hur vi lyckas arbeta tillsammans på ett bra sätt utifrån vårt gemensamma ansvar för de äldres bästa.

Från och med måndag morgon går det bra att ringa till Äldreguiden för att ställa sina frågor om kommunens och landstingets service och allt mellan himmel och jord. Telefonnumret är 08-711 88 80.

Inga kommentarer: