13 maj 2011

Nu sänker vi skatten i Huddinge igen!

Huddinge sänker skatten med 20 öre nästa år. Det känns bra. Kommunen har länge dragits med ett välförtjänt rykte som högskattekommun och det här beslutet kommer förstås inte att råda bot på det. Vi har fortfarande en skattesats som är väsentligt över genomsnittet bland kommunerna i Stockholms län, men det här tar oss ett steg närmare snittet. 20 öre är i sig kanske inte så mycket att yvas över, men tillsammans med de två skattesänkningar vi genomförde förra mandatperioden markerar det en tydlig riktning. För övrigt rakt motsatt riktning mot vad som gällde när de rödgröna styrde kommunen... Ett litet steg på vägen mot att göra Huddinge till en mer attraktiv kommun även för skattebetalare. Samtidigt gör vi stora satsningar på skola och omsorg. Enbart grundskole- och gymnasienämnderna får 57 nya miljoner i uppräkning och riktade satsningar.

Läs även: Majoritetens pressmeddelande, Kristdemokraternas hemsida, Christian Ottossons blogg.

Och om någon undrar varför man inte kan läsa mitt förra blogginlägg om skattesänkningen så är det för att Blogger utplånat det. Och det här inlägget är inte en del av Facebooks nedsvärtande av Google utan jag säger bara som det är. Bara så ni vet.

3 kommentarer:

Sofia sa...

Vi har kollat på hus i Huddinge, men när vi upptäckte att vi förlorar 15 000kr om år i skatt ifall vi flyttar till Huddinge så avvaktar vi.... tråkigt!

Mikael sa...

Vi har också kollat på hus i Huddinge. Nästan 30 tkr skulle vi tillsammans ha fått betala mer i skatt i Huddinge. Jag gissar att en stor del av de pengarna plöjts ner i diverse subventioner för landets flumskola #1: Södertörns "Hög"-skola...

Karl Henriksson sa...

Hej Mikael! I Huddinge betalar vi mycket för alla våra nybyggda och nyrenoverade förskolor, grundskolor och gymnasieskolor - Södertörns högskola, däremot, är statlig ch subventioneras inte av kommunen.

Skatten är hög, men nu har vi ordning och reda i ekonomin och har steg för steg börjat sänka skatten, så riktningen i kommunen är helt rätt, även om vi har en bra bit kvar att gå.