25 april 2012

Invigning av nytt äldreboende i Vårby

Bandklippning
Idag var det dags för invigning av det nya äldreboendet i Vårby, Vårbacka Plaza. Fastighetsägaren Senectus och utföraren Aleris var båda mäkta stolta, och med all rätt! Det är ett fantastiskt fint och fräscht nytt äldreboende med utsikt mot Mälaren från alla rum och stora terrassliknande balkonger mot sjön på alla avdelningar. 

Inriktningen mot personer med rötter i Mellanöstern passar som handen i handsken i ett område som Vårby, vilket också bekräftades av ett par kvinnor från närbelägna Alby i Botkyrka som letade efter ett lämpligt boende åt en av sina släktingar. Vid fikat serverades såväl kanelbullar som baklava - en trevlig symbol!

Kanelbullar och baklava
Innan det var dags för bandklippning på den stora, inglasade gården talade Johan Röhss, styrelseledamot i Aleris och investeringsansvarig hos bolagets ägare Investor, varmt om Lagen om Valfrihetssystem och hur viktigt det är med långsiktighet när man driver äldreboenden. Om man inte ger riktigt bra vård kommer man nämligen inte få några nya kunder ifall kunderna själva får välja.

Även äldreomsorgsnämndens ordförande Eva Carlsson-Paulsén (M) talade som representant för kommunen. För även om vi varken äger fastigheten eller har lagt ut verksamheten på entreprenad är vi i kommunen förstås i högsta grad engagerade i det nya äldreboendet, som ingår som en del i den stora äldreboendeboom som vi drog igång under min tid som äldreomsorgsnämndens ordförande. Bara för ett par veckor sedan öppnade Björnkulla äldreboende i Flemingsberg sina nya avdelningar, som gör att det växer från 26 till 72 bostäder.

Utsikt över Mälaren från en balkong
Och så fort Västergården, det nya äldreboendet i Fullersta som för övrigt har samme arkitekt som Vårbacka Plaza, står klart i sommar ska ombyggnationen av B-huset på Stortorps Äldrecentrum sätta igång. Stortorp ligger för övrigt ännu mer sjönära än Vårbacka Plaza, men vid sjön Drevviken. Det byggdes dock under en annan epok, så man hade inte riktigt insett värdet av att alla faktiskt får sjöutsikt från sina rum. Utvecklingen går framåt!

Inga kommentarer: