17 februari 2006

Från årsmötet: Valsedeln i Huddinge fastställd

Ikväll hade Kristdemokraterna i Huddinge årsmöte. Gästande talare var KDU-ordföranden Ella Bohlin, som talade om KDU:s hjärtefrågor skolan, ungdomsarbetslösheten och internationell solidaritet. Intressant, och jag önskar förstås KDU all lycka i sin mission att pensionera Persson.

Under årsmötets förhandlingsdel var den mest brännande frågan förstås fastställandet av valsedeln till kommunalvalet. Det blir inga dramatiska förändringar, utan Tomas Hansson kommer även denna gång att vara partiets förstanamn och kommunalrådskandidat. Själv står jag på tredje plats, helt i enlighet med provvalsresultatet.

De justeringar som gjordes i nomineringskommitténs förslag var längre ner på listan - mest notabelt var att Bertil Bengtsson, en senior som under förra mandatperioden var ordförande för Nämnden för Omsorg & Integration i kommunen, föreslog och fick igenom att han och unge studentförbundaren Erik Bengtson skulle byta plats, så att Erik hamnade på 11:e plats och Bertil på 17:e. Det är skönt när förslagen inte handlar om att någon strider för sin egen position utan tvärtom att lyfta fram nya personer. Och, nej, de är inte släkt. Vi är helt enkelt ett parti som drar till sig många vanliga Bengtsson. Och en hel del Hansson, Johnson, Henriksson och Jacobsson därtill.

Inga kommentarer: