06 april 2006

Marita, Marita...

Vad ska man säga om Marita Ulvskog? Ibland blir situationen lätt absurd.

Som när hon idag går ut och kritiserar Gunilla Carlsson (m), vars deklaration underkänts av skattemyndigheten och som därför upptaxerats.

Samtidigt har Arbetsmiljöverket anmält statsminister Göran Persson för att han inte följt arbetsmiljölagen vid renoveringen av sitt sörmländska herresäte, och i morgon beslutar åklagaren om det blir åtal för SSU-ordföranden Anna Sjödin, som bland annat anklagas för stöld och våld mot tjänsteman.

Dystert? Tja, sossarna kan i alla fall trösta sig med att Ekobrottsmyndigheten väljer att lägga ner förundersökningen av de skattebrott som begåtts av Enskede IK när dåvarande finansministern, nuvarande vice statsminister Bosse Ringholm, var ordförande för klubben. Inte för att inga brott begåtts, utan för att brotten anses som ringa (fast, ska tilläggas, beloppen sammantaget säkerligen är väsentligt större än i Gunilla Carlssons underkända deklaration).

Nej, Marita borde nog hålla tyst tills partitopparna inom socialdemokratin faktiskt börjar följa de lagar de själva beslutat om. Det skulle vara mer klädsamt.

Inga kommentarer: