23 oktober 2006

Sossarna i Trångsund vs verkligheten

Den som läser Socialdemokraternas annons i nya Trångsunds Allehanda kan lätt få intrycket att återöppnandet av den öppna förskolan i Trångsund är något som Socialdemokraterna drivit fram.

I verkligheten är det precis tvärtom. Socialdemokraterna drev - trots protester från oss och övriga oppositionen - igenom en nedläggning och har sedan under flera års tid mycket medvetet valt att säga nej till alla förslag om att öppna den igen. Ja, vi andra har föreslagit just det, och vi i alliansen har i våra budgetförslag även visat på hur det ska finansieras. Men så sent som för några månader sedan sade Socialdemokraterna ett klart och tydligt nej i förskole- och grundskolenämnden, där flera ledande sossar från Trångsund och Skogås finns representerade.

Att sedan man förlorat makten slå sig för bröstet och hävda att man nu tänker öppna den igen känns rätt så uppblåst. Vi får vara glada över att de förlorade valet och ersätts med en ny majoritet som faktiskt har viljan att genomföra den här satsningen i verkligheten också.

Inga kommentarer: