28 maj 2009

Äldrefest med Vitsippspris till Väntjänsten

Under eftermiddagen var det "äldrefest" på Sjödalstorget i Huddinge C. Vi kristdemokrater bjöd på kaffe och vetelängd, tipstävling, levande musik i form av "Södertrion" och talare som undertecknad, äldresjukvårdsansvariga i landstinget Pia Lidwall och - naturligtvis dagens huvudnummer - äldre- och folkhälsominister Maria Larsson.

Man hade förstås kunnat hoppas på strålande solsken hela dagen, men växlande väderlek går det också. Folk samlades under skydd av de utskjutande taken runt torget och under vårt partytälts blå duk medan de lyssnade på Maria - och förhoppningsvis var det en del som lyssnade på mig och Pia också. Det var i alla fall god stämning och vi fick en hel del bra samtal med äldre som hade kommit dit.

Och när det var dags att dela ut Vitsippspriset från oss kristdemokrater i Huddinge sken solen. Maria Larsson läste upp motiveringen till varför Väntjänsten i Huddinge i år fick priset och ställde lite frågor till Väntjänstens drivande kraft Irene Bergman, som fick tillfälle att berätta om det arbete som frivilliga äldre gör genom Väntjänsten. Sugen på att engagera dig? Eller skulle du eller någon i bekantskapskretsen behöva kontakt? Väntjänstens telefonnummer är 08-779 81 20.

Newsdesk Webfinanser

Inga kommentarer: