09 februari 2010

Rodel i Flottsbro?

Rodelbana i Flottsbro? Det är någonting som Saltsjöbadens rodelklubb tillsammans med Svenska Bob och Rodelförbundet funderar på, enligt tidningen Mitt i Huddinge. Det skulle i så fall bli landets första konstfrusna bana.

Jag tycker att det låter jättespännande. När det drar ihop sig till vinter-OS vart fjärde år inser man ju alltid hur långt efter världseliten Sverige är sporter som bob, rodel och skeleton - och en orsak till det är säkerligen bristen på bra anläggningar.

Flottsbro har ju redan idag Stockholms högsta och längsta slalombacke med fem nedfarter och tre liftar, plus "Dreampark" för dem som gillar stora hopp. En vinter som denna har ruljangsen förstås varit i full gång hela säsongen, men med en konstfrusen bana skulle rodel kunna bli en intressant sport för fartälskarna även mildare år. Och nere på kontinenten har jag noterat att rodelsporten har en hel del entusiaster som ägnar sig åt den även på sommaren. Flottsbro är ju ett aktivitetscentrum även under sommarhalvåret, med badplatsen, stugby, camping, kanotuthyrning och mountainbiketävlingar. Rodel skulle passa perfekt i den profilen också.

Vi får se vad det här leder till. Pengar brukar inte sällan vara ett problem när drömmar ska förverkligas. Men visst låter det intressant? Det tycker i alla fall jag.

Inga kommentarer: