07 oktober 2011

Första spadtaget för nytt äldreboende i Vårby

Idag togs det första spadtaget för det nya äldreboendet i Vårby, Vårbacka Plaza. Äldreomsorgsnämndens ordförande Eva Carlsson-Paulsén var där tillsammans med representanter för byggherren Senectus och vård- och omsorgsföretaget Aleris, som ska driva det nya boendet i egen regi.

För mig som i egenskap av ordförande i äldreomsorgsnämnden under förra mandatperioden varit väldigt aktiv i arbetet med att få till stånd nya äldreboenden i kommunen, känns det väldigt skönt att byggandet av det tredje och sista av de nya, stora äldreboendena i kommunen nu har kommit igång.

Vårbacka Plaza kommer att bli ett förstklassigt äldreboende, det är jag övertygad om. Läget, i en sluttning ner mot Mälaren, är svårslaget. Huset byggs så att alla lägenheter ska ha sjöglimt, som det heter på mäklarspråk. Avdelningarnas vardagsrum kommer att ha söderläge med jättefin sjöutsikt. Mitt i huset byggs en inglasad innergård där det är inomhusklimat året runt, men det ska förstås också bli en fin utemiljö runt huset. Det är för övrigt samme arkitekt som ritat Vårbacka Plaza som också ritat Västergården, det nya äldreboende som Huge håller på att uppföra i Rosenhill i centrala Huddinge.

Men bra äldreboende är ju inte bara eller ens i första hand en fråga om arkitektur, hur viktig den än kan vara. Därför kändes det bra att det finns en långsiktig entreprenör som är mån om det nya äldreboendets goda rykte. Jag hade i samband med spadtaget också goda samtal med flera representanter från Aleris och tror att det här kommer att bli riktigt bra. Jag ser fram emot april-maj när det nya äldreboendet kommer att stå klart. Det blir ett lyft för äldreomsorgen och för Vårby som samhälle.

Läs mer om Vårbacka Plaza på Aleris hemsida.

Inga kommentarer: