11 oktober 2011

Var femte minut dödas en kristen för sin tro

Var femte minut dödas en kristen för sin tro, berättar Per Gudmundson i en viktig ledarartikel i Svenska Dagbladet om en för de allra flesta svenskar okänd verklighet. Just nu kan vi se de skrämmande bilderna från massakern kristna i Egyptens huvudstad Kairo, men händelserna där är i sig en följd av händelser i det fördolda i andra delar av Egypten. Och hur skrämmande och fruktansvärd situationen för de kristna i Egypten än är så finns det andra länder där förtrycket är ännu värre. Att en kristen i Iran riskerar avrättning för att han konverterat till islam, kommer kanske inte som någon överraskning för andra än möjligtvis svenska migrationsmyndigheter, men att förtrycket och riskerna är stora även för kristna i det subsahariska Afrika är nog okänt för de flesta. Per Gudmundsson tar exemplet Kongo. Det är värt att lyftas fram. Just nu väntar en kongolesisk pastor, Jean Kabuidibuidi, på utvisning på en anläggning i Märsta nära Arlanda. Ännu en gång visar de svenska migrationsmyndigheterna sin okänslighet för den livshotande situation som många kristna flyktingar står inför i hemlandet.

Vi måste stå upp för de mänskliga rättigheterna. Vi måste ge skydd åt människor som behöver fly för sin tro eller sina politiska åsikter. Vi måste stå upp för religionsfrihet och demokrati i Egypten, Iran och Kongo och över hela världen. Dagens situation ska inte accepteras.

Bloggar: Stefan Swärd, Conny Brännberg, KDU Internationellt.

2 kommentarer:

Tony Malmqvist sa...

Det här är oerhört alarmerade. Själv är jag med och stöder orginisationen: open doors.
Tror det är viktigt att vi som är kristna i en helt annan del av världen aktivt tar del av vad som händer i länder där kristna får lida för sin tro.
Mycket bra blogg du har! Ska länka till dig

Zodiac sa...

Ämnet tas även upp på Flashback.
https://www.flashback.org/t1682412