25 oktober 2012

Satsa på Barnahus i hela Stockholms län!

För några veckor sedan var jag på ett studiebesök på Barnahuset i Flemingsberg tillsammans med Tomas Hansson, Kristdemokraternas kommunalråd i Huddinge, och Emma Henriksson, vår lokala riksdagsledamot från Huddinge, tillika gruppledare i riksdagen. Ett oerhört spännande och givande studiebesök som jag till min stora förvåning inser att jag inte skrivit någonting om här på bloggen. Däremot kan ni läsa om det på partiets hemsida i Huddinge.

Idag skriver jag i Norrtelje Tidning tillsammans med Kristdemokraternas rättspolitiska talesperson Caroline Szyber, som är riksdagsledamot och min distriktsordförandekollega i Stockholms stad, om att Barnahus borde finnas för alla barn i Stockholms län, oavsett vilken kommun de bor i. Att polis, åklagarmyndigheter, sjukvård och socialtjänst på ett snabbt, tryggt och rättssäkert sätt samarbetar kring barn som utsatts för våld eller andra övergrepp av närstående känns som en oerhört viktig prioritering. För oss kristdemokrater är det naturligt att alltid ta barnens parti.

1 kommentar:

Marie Litholm sa...

Instämmer! I Haninge finns barnahuskonceptet inom vårt Barnrättscentrum. Där finns också stödgrupper för barn och unga som bevittnat våld i nära relationer eller har förälder/-rar med psykisk ohälsa, missbruk eller annan problematik. Något som varit till stor hjälp för barnen. Mer sådant!