16 januari 2006

Ännu ett fullmäktigesammanträde...

Man kunde ju hoppas att man vande sig, men efter drygt tre år i kommunfullmäktige tycker jag fortfarande att fyra och en halv timme långa sammanträden kan bli embarmligt tråkiga. Jag menar, det är som att se två långfilmer på rad, fast utan vare sig särskilt mycket action, spänning eller romantik.

Och som en liten varning drar jag mig till minnes Predikarens ord: "Drömmar föds av mycket arbete, dåraktighet av mycket prat."

Idag var det inte några speciellt brännande ärenden på dagordningen. Ny centrumbyggnad i Visättra. Ett par skolombyggnader som nästan alla verkar vara rörande överens om är väldigt kostsamma, men ändå nödvändiga. Möjlighet att erbjuda korttidsboende i utlandet inom äldreomsorgen. Uppsnabbning av arbetet med att införa 30-zoner på lokalgatorna i bostadsområden. Ökning av äldre anställdas valfrihet beträffande pensionsavgång och sysselsättningsgrad (kd-motion).

Ändå tog det så lång tid innan alla hade sagt sitt. Och det enda riktigt uppseendeväckande var väl när Jonas Hellberg (s) antydde att Anti Avsan (m) ingick i en organiserad kampanj mot LO eller Byggnads eller de svenska kollektivavtalen eller vad det nu var, och att hans interpellation om kommunens upphandlingsreglemente inte borde ha fått ställas.

Inga kommentarer: