19 januari 2006

Ny idrottshall vid Trångsundsskolan?

Läser i Mitt i Huddinge om föräldrarna som kräver en ny, större idrottshall vid Trångsundsskolan. De har även lämnat in ett medborgarförslag till fullmäktige.

Det är inte svårt att hålla med dem. Skolan har en hall av minsta slag, en kvarleva från tiden som 1-6-skola på 60- och 70-talet. Det är inte heller så att det finns någon större utomhuskapacitet i anslutning till skolan, till exempel bollplaner lämpliga för fotboll.

Jag kan även förstå kommunalrådet Erling Karlsson (s) som inte vill utlova något, utan säger att det finns skolor med mer akuta behov som går före.

Tyvärr undergräver han sin egen argumentation genom sina bristande geografikunskaper, när han säger att det idag "finns stor kapacitet i anslutning till Trångsundsskolan. Undervisning kan bedrivas i idrottshallen vid Östra gymnasiet eller i Stortorpshallen".

Nej, i anslutning till Trångsundsskolan finns nästan ingen kapacitet alls. Ja, Stortorpshallen ligger i och för sig på relativt nära håll, vilket ger goda möjligheter till skridskoåkning, men för den del av idrottsundervisningen som sker med skor eller sockiplast istället för skridskor saknas det helt klart utrymme i närområdet. För att säga att hallen vid Östra gymnasiet ligger "i anslutning till" Trångsundsskolan är nästan som att säga att husen i de sydvästra delarna av Länna ligger intill Sjötorpsskolan.

Inga kommentarer: