31 mars 2006

Är sossarna beredda att regera tillsammans?

Häromdagen gick sossarna i Stockholms stad ut med valfläsk för minst 1 miljard av skattebetalarnas kronor. Bland annat skulle förskolan bli avgiftsfri, något som redan prövats i en kommun (Dorotea) men avskaffats eftersom det blev alldeles för dyrt. Dessutom är det naturligtvis djupt orättvist mot alla dem som av en eller annan anledning inte nyttjar den kommunala barnomsorgen och i sossarnas Stockholm inte ska få en krona, och gynnar framför allt medel- och höginkomsttagare som faktiskt har råd att betala den lilla kostnad (för föräldrarna) som barnomsorgen idag innebär.

Så - förslaget är i grunden fel. Men det är väl inget nytt med det? Sossarna har ju, inte minst under Göran Perssons tid vid makten, konsekvent arbetat i fel riktning, mot ökad diskriminering av dem som inte vill gå i sossarnas ledband.

Nej, det nya är att sossarna i Stockholm kommer med det här förslaget/kravet/löftet utan att det har stöd av det ansvariga borgarrådet, Erik Nilsson. Han har enligt egen utsago inte ens blivit tillfrågad.

På samma sätt har sossarna i Stockholm lovat sänkt pris på SL-korten för att köpa ett ja till trängselskatten i folkomröstningen. Detta lovar man utan att fråga övriga länets sossar om lov. Åtskilliga socialdemokratiska kommunalråd är enligt Dagens Nyheter upprörda - och med all rätta, kan jag tycka.

Att socialdemokratin är makthungrig, det vet vi alla. Men frågan är om sossarna ens är villiga att dela makten med varandra. Sjukt.

Inga kommentarer: