26 maj 2006

Biljettkaos på SL

Det är frustrerande hur dåligt bytet till det nya biljettsystemet har fungerat hos SL. På Skogås station har vi inte haft några häften för barn och pensionärer (eller "förköpta enkelbiljetter till reducerat pris" som det heter på formellt språk) på mer än en vecka - fastän vi har beställt nya för länge sedan - och någon gång under helgen kommer de vanliga enkelbiljetterna till fullt pris att ta slut. Hela organisationen verkar vara i kaos.

Ännu mer övertydligt var det för ett par veckor sedan (12 maj, har jag för mig), när vi fick besked om att vi återigen skulle lösa in 110- och 70-remsor, som blivit ogiltiga vid månadsskiftet. Det innebar att vi, i enlighet med SL:s instruktioner, under nästan två veckor hade sagt åt folk att deras gamla rabattkuponger (näst sista modellen) var värdelösa och bara att slänga. Sedan tvingades vi göra helt om och lösa in dem - fast bara om de var helt ostämplade.

Övriga häften får väl användas på bussarna, för busschaufförerna verkar inte ha informerats överhuvudtaget om att 110- och 70-remsorna nu är ogiltiga...

Inga kommentarer: