01 juni 2006

Sjukt om vården

Läser artikeln "Vård på nära håll blir en framgång" i veckans Mitt i Huddinge. Jag var tvungen att titta efter en extra gång - nej, det är faktiskt inte betald annonsplats, sossarna har lyckats få en journalist att skriva under. Men man anger i alla fall att det som står i "informationsrutan" kommer från partikansliet.

Tyvärr är informationen näst intill sjukt vinklad. Sossarna har ingen skam i kroppen. De påstår till exempel att målet att landstingsanställda ska trivas bättre på jobbet är uppfyllt. Vad man hänvisar till? Att sjukskrivningarna sjunkit med fem dagar per år.

Men hallå? Sjukskrivningarna är ju inte något tecken på trivseln, såvida man inte infört någon regel om att den som inte har lust att gå till jobbet istället kan sjukskriva sig.

Om man istället läser någon av de undersökningar som gjorts av personalens trivsel, eller tittar på hur mycket folk som sagt upp sig i protest mot sossarnas personal- och vårdpolitik, växer en helt annan och diametralt motsatt bild upp. Efter fyra års vanstyre av vänstermajoriteten har trivsel och motivation sjunkit bland de anställda, läkarstuderande som ska göra sin AT-tjänstgöring söker sig till sjukhus som landstinget inte driver, kompetensen minskar när erfarna läkare röstar med fötterna och taket sänks när landstinget inför munkavle på de anställda så att inte missförhållandena för såväl personal som patienter ska komma ut.

Och det här är inte det enda exemplet. Liknande fakta skulle också kunna skjuta nästan alla deras övriga påstådda framgångar i sank. Det enda som de egentligen lyckats med är väl att höja skatten till en ny rekordhöjd. Jag är ofta kritisk till sossarna på alla politiska nivåer, men ingenstans är deras misslyckande så skrämmande och så uppenbart som i Stockholms läns landsting.

Man får hoppas att Mitt i-tidningarna försöker sig på att undersöka verkligheten istället för att bara förmedla sossarnas lögner.

Inga kommentarer: