01 juni 2006

Stockholmsförsökspropagandan så här långt

I veckans Mitt i Huddinge har "Stockholmsförsöket" en helsida propagandaannons för trängselskatten på sidan 3. Eller vad säger man om uppgiften att en majoritet av länsborna ansåg att införandet av trängselskatter var ett bra beslut - baserat på 500 svar, där cirka 50 procent dessutom inte ansåg att det var ett bra beslut. En sanningssökande statistiker skulle rysa över ett sådant påstående.

Lite senare kommer rubriken "Flest privatbilar från Stockholm" - men den statistik man presenterar visar tvärtom att en klar majoritet av de privatägda fordonen kommer från andra kommuner. 49,3 procent av bilarna kom från de kommuner i Stockholms län som Socialdemokraterna i regering och riksdag beslutat att man inte ska ta någon som helst hänsyn till när beslutet om trängselskattens framtid ska avgöras. Och att det kommer fler bilar från Stockholms stad än från någon enskild kranskommun torde väl inte vara förvånande? Stockholms stad har ju trots allt mångdubbelt fler invånare än den största av dem.

Nej, tyvärr kan man konstatera att "Stockholmsförsöket" inte har några som helst ambitioner att sprida saklig och seriös information. Istället försöker man genom en annonskampanj i mångmiljonklassen få oss att tro att vi vill ha högre skatter. Vi i Huddinge ska inte få rösta, men propagandan får vi i alla fall. Själva propagandaslöseriet är ännu ett skäl för mig att rösta nej till trängselskatten - om jag nu hade rösträtt.

Inga kommentarer: