24 januari 2008

Ideologin är vårt existensberättigande

Aftonbladet.se slår på stora trumman med rubriken "Ideologin kan knäcka kd". Anledningen är en ny attitydundersökning som visar att andelen att som tycker att det är viktigt att satsa på ett samhälle med kristna värden har minskat till 20 procent. I artikeln nämns också att det numera bara är 75 procent som tycker att samhället bör stärka familjens ställning och att hela 38 procent tycker att homosexuella bör få adoptera barn.

Ur detta får artikelförfattaren och en och annan tyckare fram att det skulle vara kris för Kristdemokraterna och att man kanske rentav borde ompröva sina ställningstaganden.

Men hallå? Såg ni inte siffrorna? Om 20 procent tycker att det är viktigt att satsa på ett samhälle med kristna värden och de stora partierna leds av personer som Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt finns det en väldigt stor potential för ett parti som faktiskt står upp för kristna värderingar. Jag skulle i alla fall vara mycket nöjd om Kristdemokraterna fick 20 procent av rösterna i nästa val...

Och i många sakfrågor är siffrorna förstås ännu bättre. Jag tror förstås inte att alla de 75 procent som vill stärka familjens ställning kommer att rösta rätt i nästa val - men vi kristdemokrater ska självklart sträva efter att vara det bästa alternativet för den som faktiskt menar allvar med viljan att stärka familjerna och sätta barnens behov och rättigheter i fokus.

I en tid när bebisar kallas modeaccessoarer känns det extra viktigt att det finns något parti som inte ger efter för tillfälliga modetrender och ideologiska kantringar. Vår ideologi är inte ett problem - den är vårt existensberättigande.

Inga kommentarer: