14 januari 2008

Skogås/Trångsund firar triumfer

De senaste dagarna har Skogås/Trångsund firat triumfer.

Igår gjorde Fredrik Stoor landslagsdebut när Sverige mötte Costa Rica i fotboll. Fredrik spelar visserligen numera för Trondheims-laget Rosenborg i norska Tippeligan, men han kommer från Trångsund och det här är, mig veterligen, första gången någon från Skogås/Trångsund spelat i det svenska A-landslaget för herrar. (Jag har inte en aning om hur det är när det gäller andra landslag.)

Idag fattade vi i Huddinges kommunfullmäktige äntligen beslut om att det ska hållas en folkomröstning om kommundelning i Skogås/Trångsund. Datum för omröstningen blir den 20 april, och om minst 60 procent av de röstande i den rådgivande folkomröstningen säger ja till en kommundelning har majoritetspartierna kommit överens om att lämna in en ansökan där man uppmanar regeringen att dela kommunen.

Jag vill inte förringa hr Stoors insats - som bland annat innehöll en lysande framspelning till Rade Prica, som denne sumpade å det grövsta - men hans kamp var över efter blott 90 minuter. Vi fullmäktigeledamöter fick kämpa med en fullmäktigedebatt som höll på i ungefär tre timmar bara med kommundelningsfrågan, vilket ledde till att nästan alla ärenden på dagordningen blev uppskjutna till nästa veckas fortsättning på fullmäktigesammanträdet. Men i voteringen efter de tre timmarna stod vi i alla fall där som segrare.

Det kan dock sägas att fotbollsmatchen var betydligt mer rafflande och oviss - jag tror nog att alla egentligen insåg vilken utgången skulle bli redan när fullmäktigedebatten inleddes.

Idag har även media uppmärksammat kommundelningsdebatten: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=732595; http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_771715.svd; http://www.sr.se/Stockholm/nyheter/artikel.asp?artikel=1831327.
Gott så. Vi i förortskommunerna befinner oss alltför ofta i medieskugga.

Inga kommentarer: