19 november 2008

Eva ny ordförande i gymnasienämnden

Nu är den sista viktiga delen i det moderata pusslet efter Bosse Tryggs aviserade avgång lagt. Sedan tidigare stod det klart att Daniel Dronjak Nordqvist blir ny kommunstyrelseordförande och att förskolenämndens ordförande Jelena Drenjanin tar över hans uppgifter som kommunalråd med ansvar för arbetsmarknadsfrågor. Nu har man även avslöjat att Eva Carlsson-Paulsén blir ny ordförande i gymnasienämnden.

Jag känner Eva sedan ett antal år tillbaka. Vi är båda skogåsbor och satt förrförra mandatperioden som rookieersättare i utbildningsnämnden (nuvarande gymnasienämnden). Förra mandatperioden satt vi tillsammans i Skogås demokratiforum och i år har hon varit min viceordförande i äldreomsorgsnämnden. Det kommer hon för övrigt att fortsätta vara, samtidigt som hon går in som ordförande i gymnasienämnden, där hon (till skillnad från mig) suttit ända sedan vi valdes in för ungefär åtta år sedan.

Det ska bli spännande att se vilken prägel som hon kommer att sätta på gymnasienämnden och de frivilliga skolverksamheterna under åren fram till valet och jag säger förstås grattis och önskar henne all framgång i det uppdraget!

Inga kommentarer: