13 januari 2010

Stöd Egyptens kristna

I tidningen Dagen idag har Magnus Ramstrand skrivit en viktig debattartikel om situationen för de kristna i Egypten, med anledning av terrordåden i Naj Hammadi nära Luxor, där sex koptiska ungdomar dödades i samband med det ortodoxa julfirandet.

Det är viktigt att vi i den fria världen höjer vår röst mot de övergrepp och våldsdåd som sker. Den egyptiska regeringen måste få en tydlig signal om att omvärlden inte tolererar detta och sätta in åtgärder för att skydda sitt lands stora kristna minoritet, istället för att som nu se mellan fingrarna eller rentav understödja övergreppen. Egypten och hela Mellanöstern skulle behöva religionsfrihet och full möjlighet för kristna att utöva sin religion på lika villkor som sina muslimska grannar.

Nu på lördag den 16 januari har du möjlighet att visa att du bryr dig om situationen för de kristna i Egypten. Då kan du trots vinterkylan och vara med i en demonstration som går från Sergels torg till Egyptens ambassad på Strandvägen. Samling vid Sergels torg klockan 12.00. Arrangör är Föreningen för Kopter och Kristna i Mellanöstern. Välkomna!

Läs även: Magnus Ramstrands blogg

2 kommentarer:

Dessa mina minsta bröder sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dessa mina minsta bröder sa...

Bra och viktigt att stödja de kristna i Egypten. Det tycker även jag
Men Magnus Ramstrand drar felaktiga slutsatser av varför kristnas antal minskar i Betlehem. citat "Kristna i Irak och Palestina flyr sedan deras ställning som minoritetsfolk inte kan tryggas av regeringarna. I exempelvis Betlehem har antalet kristna minskat från att ha utgjort en majoritet i staden till att nu vara en minoritet" .Slut citat.
Orsaken att Betlehems kristna befolkning minskar beror inte på muslimska hot. Lyssna på Alex Awad är lärare vid i Bethlehem Bible College och pastor i en Baptistförsamling i Östra Jerusalem.Alex Awad-Jerusalem


Läs även:Jul i Betlehem

Bra att ni nu demonstrerar men var var ni med på Minneskonserten i Immanuelskyrkan ?