13 april 2011

Spännande utveckling i Kungens Kurva

Kungens Kurva-Skärholmen är redan Skandinaviens största handelsområde. Där finns redan Nordens största biografanläggning (i Heron City, 18 salonger och 4.200 platser) och världens största Ikea-varuhus. Plus allt det som brukar finnas i andra shoppinggallerior och externhandelscentrum, fast lite mer och lite större.

Men utvecklingen stannar inte där. Nu har kommunen fattat beslut om exploateringsavtal och detaljplaneuppdrag för "Huddinge Resort", ett stort spahotell med badanläggning, teaterscen, restauranger och handel som ska ligga alldeles där E4 Södertäljevägen och den kommande Förbifart Stockholm möts, precis söder om Heron City.

Företaget som bygger anläggningen, finska Espa Invest Oy, har bland annat skapat en liknande anläggning i Vanda utanför Helsingfors, "Flamingo".

Även om spahotellet i Kungens Kurva kanske inte blir riktigt likadant, är jag övertygad om att det blir ett välkommet tillskott, som stärker Kungens Kurva som ett av Stockholms-regionens viktigaste turistmål. Att bygget kommer att ske med väldigt höga krav på energieffektivitet och miljövänliga materialval gör förstås inte det hela sämre. Vi kombinerar ekonomisk tillväxt med satsningar som bidrar till ökad livskvalitet och god miljö. Ett feelgoodprojekt, helt klart.

Läs även: Huddinge kommun, Kristdemokraternas hemsida, Christian Ottosson

Inga kommentarer: