13 augusti 2006

En ordentlig satsning på spårtrafiken!

Läser Göran Hägglund uttala sig om bland annat höjda böter för tjuvåkning och satsning på spårvagnar i Stockholms innerstad. Han tycker ju precis som jag!

Men det är kanske inte så konstigt. I just de avsnitten har jag ju faktiskt kommit med ändringsförslag till partiets trafikpolitiska program för Stockholms stad och län - och dessa har godkänts av distriktsstyrelserna som antagit programmet.

Så när det gäller utbyggnaden av spårtrafik i storstockholmsområdet - en hjärtefråga för mig och en kärnfråga för att göra kollektivtrafiken attraktiv och konkurrenskraftig - kommer partiet framöver att föra en mycket ambitiös och målinriktad politik. Inte bara med spårvagnar i innerstan, utan även vad gäller pendeltågstrafiken, tunnelbanan och, inte minst, utbyggnaden av tvärspårvägar runt Stockholm - t.ex. på sträckan Älvsjö - Kungens kurva/Skärholmen - Flemingsberg.

För Kristdemokraterna är ett parti där även spärrvakters erfarenheter och kunskaper tas till vara.

Hela det trafikpolitiska programmet finns att läsa här: http://www.kristdemokraterna.se/upload/files/varpolitik/rapporter/2006/sthlmtrafik_kd.pdf

Inga kommentarer: