22 augusti 2006

Rena lögner från Socialdemokraterna

Ibland kan det vara klokt att läsa vad de politiska motståndarna säger. Idag har jag läst valda delar av Socialdemokraternas tidning "Dagens Stockholm". Den säger inte speciellt mycket om vad Socialdemokraterna vill genomföra (ifall de vill något egentligen), men desto mer om vad Alliansen vill göra. Och det är en del minst sagt häpnadsväckande påståenden man kommer med.

Jag vet naturligtvis inte vad varje kristdemokrat i varje situation har sagt, än mindre vad varje moderat, folkpartist eller centerpartist tycker. Men ibland vet jag precis hur det ligger till, och så är fallet beträffande Kristdemokraternas trafikprogram för Stockholms län, som sossetidningen kommenterar under rubriken "Kd drömmer om gamla tider".

Notisen inleds med följande mening: "Kristdemokraterna har som enda förslag till förbättrad kollektivtrafik i Stockholmsområdet att byta ut bussarna på linje 4 mot spårvagnar och förlänga museispårvägen på linje 7 så att det ska gå att åka till Centralstationen."

Vadå "enda förslag"? Hela den trafikpolitiska rapporten är fylld av förslag på hur man ska förbättra kollektivtrafiken. Jag har inte räknat dem alla, men förmodligen finns där hundratals förslag - och det behövs, för under Socialdemokraternas styre har kollektivtrafiken i Stockholm utvecklats i en katastrofal riktning.

Man kan ha olika åsikter om spårvagnar i Stockholms innerstad. Socialdemokraterna är uppenbarligen ivriga motståndare. De flesta andra är för.

Men alla som så mycket som kastat ett getöga mot den trafikpolitiska rapporten (som jag hade en länk till för någon vecka sedan) vet att Socialdemokraterna sprider en ren lögn, och de gör det medvetet och avsiktligt i (den dessvärre rimliga) förhoppningen att väldigt få läsare kommer att ta reda på sanningen.

Och tyvärr är det inte första gången. Gång på gång inträffar samma sak (och jag upptäcker utan tvivel bara en bråkdel av fallen). Socialdemokraterna är ett parti som systematiskt och mycket medvetet ljuger för medborgarna. Det finns ingen ursäkt för detta beteende. Det är omoraliskt och oförsvarligt och bör bestraffas på det enda sätt som verkligen sårar lögnarna - en röst på ett borgerligt parti.

Förslagsvis på Kristdemokraterna - ett parti som har hundratals med förslag på hur man ska förbättra kollektivtrafiken i Stockholm.

Inga kommentarer: