01 augusti 2006

Nej till trängselskatt - för demokratins skull

Så har då trängselskatteförsöket efter sju månader och cirka 4 miljarder spenderade kronor avslutats. Om det är en succé eller inte får väl var och en avgöra själv. Men succé eller inte - ett nej i folkomröstningen är det enda rimliga.

För demokratins skull. Det löftesbrott som Annika Billström och hennes socialdemokrater genomförde efter valet 2002 är så grovt att det förtjänar att betecknas som valfusk. Och trixandet och manipulerandet med folkomröstningen och all vilseledande propaganda som vi för våra egna skattepengar pumpas fulla med stärker bara intrycket av Socialdemokraterna som en maktfullkomlig organisation som är beredd att gå över lik för att rädda sin egen makt - även demokratins lik.

Nu kommer varken Annika Billström eller hennes kumpaner att få så mycket som ett bötesstraff för sin valmanipulering, men att se dem tvingas bort från makten och allt det som de lurat på stockholmarna gå i graven vore en signal att fusk inte lönar sig och att medborgarna är beredda att stå upp för demokratin.

Motsatsen - trängselskatter och fortsatt Annika Billström-styre i Stadshuset - vore en demokratisk katastrof.

Inga kommentarer: