06 juli 2010

Överbudspolitik men bra musik

Vänsterpartiets dag i Almedalen blev, föga överraskande, en uppvisning i dyrbara, ofinansierade reformer. Mer av allt till alla utom de rika var det välkända temat. Lanseringen av V som Välfärdspartiet handlar dock inte bara om extrem överbudspolitik utan också om att de inte alls förstått den distinktion som jag nämnde i gårdagens blogginlägg. Föga överraskande, det heller. Vet inte om det finns så mycket mer att säga om deras framträdande.

Jo, jag vill ge dem en eloge för god musiksmak. Cookies'n'Beans underhöll med en samling countrylåtar framförda med kärlek. Flera Dolly Parton- och Dixie Chicks-covers, och en hel del andra välkända Nashville-artister bidrog också till repertoaren. Fast egentligen borde det kanske snarare vara Kristdemokraterna som bjöd på det amerikanska bibelbältets favoritmusik, eller hur? För hur många i Texas, Louisiana eller Tennessee skulle kunna tänka sig att rösta på kommunisternas parti?

I övrigt har det varit en trevlig första Almedalsdag för mig. Jag har varit med på seminarier om trygghetsboende och spårvägsutbyggnad, det senare överraskande nog nästan det enda av Almedalsveckans 1.400 seminarier som handlar om lokaltrafiken. Dagen avslutades med grillning och kubb med politiker och tjänstemän från Huddinge, mycket trevligt. Nu några timmars sömn, det blir en intensiv dag i morgon också.

Inga kommentarer: