Tidningen "Mitt i Huddinge" har den senaste tiden blivit intresserad av politik igen. I veckans nummer finns en artikel om Södertörnsleden - med anledning av regeringens positiva besked i förra veckan - med bilder och intervjuer med kommunalråden Bosse Trygg (m) och Tomas Hansson (kd). På uppslaget därefter intervjuas det andra (m)-kommunalrådet, Daniel Dronjak Nordqvist, om ungdomsarbetslösheten och något uppslag senare finns en artikel om den nya modellen för hyressättning för särskilda boenden, som jag skrev om här på bloggen när vi fattat beslutet i fullmäktige i förra veckan. I den artikeln är det jag som intervjuas.
Det är förstås trevligt att det arbete vi gör uppmärksammas. I den medieskugga som Stockholms kranskommuner befinner sig i får man vara glad om riktigt stora och viktiga nyheter ens omnämns i en liten artikel i den gratisutdelade veckotidningen. Jag kan tänka mig att motsvarande nyhet i en kommun som Gävle - som Huddinge förmodligen har växt förbi sedan halvårsskiftet - skulle röna väldigt mycket större uppmärksamhet.
Samtidigt kunde man kanske önska att nyheterna, när de kom, inte vore fullt så kvällstidningsaktiga. Den stora frågan är alltid "Vem drabbas av det här?". Ta den nya hyressättningsmodellen. Där blev rubriken "Dyrare för äldre som bor centralt". En mer korrekt beskrivning av situationen skulle förmodligen vara "Rättvisare hyror på äldreboenden". Men hur många äldre skulle bli skrämda av den rubriken?
Visst, alla politiska partier är överens. Visst, till och med pensionärsorganisationerna tycker att förändringen är okej. Men ändå måste man försöka hitta den negativa vinkeln när man skriver artikeln. Ja, ja. Sådan är väl journalismens villkor - åtminstone i förorternas gratistidningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar