04 september 2011

Bygg en station vid Solvalla!

I Dagens Nyheter idag berättar Michael Stjernström om Kristdemokraternas ställningstagande: Vi vill att det byggs en ny pendeltågsstation vid Solvalla!

Jag åker ofta förbi Årstaberg med pendeltåget på min väg mellan hemmet eller kontoret och stan. När stationen byggdes fanns det många som undrade om det verkligen var lönt att bygga en station där. Det bor ju inte speciellt många i området, och hur många kan egentligen vara intresserade av att byta mellan pendeln och Tvärbanan?

Årstabergs station blev en succé. Jag är övertygad om att stationen i Solvalla också kommer att få många resenärer. Det blir en smart bytespunkt för många resande till och från Kista och Bromma flygplats och kommer göra att hela kollektivtrafiksystemet fungerar smidigare. Dessutom finns det planer på att bygga en hel del nya bostäder i området.

Visst kommer resenärerna mellan nordvästförorterna och centrala Stockholm att få en någon minut längre resa när tågen gör ett extrastopp, men vinsterna med en ny bytespunkt talar ändå definitivt för att stationen bör byggas när Tvärbanans förlängning från Alvik till Helenelund via Bromma flygplats och Kista byggs.

Inga kommentarer: