10 november 2005

Markarydsbostäder får kritik

Läser i senaste Mitt i Huddinge om situationen på Bäckgårdsvägen i Vårby gård, där Markarydsbostäders hyresgäster uppges vara väldigt missnöjda med hur underhållet sköts, medan Huge får beröm.

Berömmet för Huge känns väldigt bra (säger jag som styrelseledamot i bolaget) för det har ju inte alltid varit så att bolaget betraktats som ett föredöme. Men jag har också uppfattat det som att man har ryckt upp sig väldigt mycket de senaste åren. Hyresgäster i Skogås har satt det i samband med Tomtbergas köp av Huge, men det är naturligtvis i första hand fråga om bolagets ledning och personal.

Och det är inte som Markarydsbostäder områdeschef säger: "Kommunen kan lägga miljontals kronor på exempelvis upprustning av gårdarna. Fattas det pengar för bolaget är det bara att gå till politikerna. Den möjligheten har inte ett privat bolag."

Huge är ett självständigt bolag. Vår bostadshyresgäster täcker sina egna kostnader. Verksamheten genererar kanske inte de marginaler man kunde önska - trots Hyresgästföreningens hävdande av motsatsen - men den går med vinst. Som långsiktig hyresvärd måste man se till att sköta sitt bestånd och utemiljön runt det. En dag kommer haussen på bostadsmarknaden att ta slut - ja, det har den kanske redan - och då kommer det återigen att finnas tomma lägenheter i stockholmsområdet. Den dagen gäller det att ha ett gott rykte och attraktiva bostäder, annars riskerar man att vara den som står där med lägre hyresintäkter.

Om inte Markarydsbostäder bryr sig om Vårby så borde de i alla fall bry sig om sina framtida hyresintäkter. Nöjda hyresgäster lönar sig.

Inga kommentarer: