07 november 2005

Vi motionerar mera

Timmen är visserligen sen och jag ska upp redan före halv fem i morgon bitti, men jag har ganska nyss kommit hem från kommunfullmäktige och behöver varva ner lite innan det blir dags att sova. Så jag kan ju lika gärna blogga som att göra någonting annat.

Idag lade vi kristdemokrater inte mindre än tre motioner, dels den jag tidigare (24 oktober) nämnt om infartsparkering i Trångsund, dels en om rätt till äldreboende för alla som fyllt 85 år samt en om att man ska ändra försörjningsstödsreglerna med anledning av höjningen av barnbidraget. Beträffande den sistnämnda så är det ju idag så märkligt att en höjning kommer alla till del, utom de mest utsatta familjerna, de som idag är beroende av socialbidrag. Detta borde på ett eller annat sätt förändras.

Flitens lampa har således lyst över lokalavdelningens kansli. I två av fallen (infartsparkering och försörjningsstöd) vore det önskvärt om en snabbehandling kunde ske, medan den tredje med nuvarande ordinarie handläggningstider förmodligen inte kommer upp på fullmäktiges bord förrän om drygt ett år.

Men då kan vi å andra sidan hoppas på att utsikterna för bifall är väsentligt större. Speciellt om vi har ordförandeposten i äldreomsorgsnämnden.

Inga kommentarer: