01 november 2005

"Kollektivtrafiken i länet faller ihop"...

...är den dramatiska rubriken till en artikel om SLs styrelseledamöters oro över SLs utveckling. För att citera att Gertrud Brorsson (mp): "Vi kan inte vänta längre. Stockholms kollektivtrafik faller sönder."

Hon anser också att orsaken är politisk oenighet, panikartade åtgärder och brist på långsiktig planering av båda partiblocken.

Det kan jag hålla med om. Jag beskrev igår den nuvarande majoritetens förvirrade hattande med taxorna, samt dess uppenbara ointresse av att hitta breda samförståndslösningar i viktiga framtidsfrågor angående taxan.

Man kan konstatera samma sak beträffande alla de investeringar som skulle behövas för att trafiken ska komma upp i en anständig kvalitetsnivå. Nu ryktas det att pendeltågstunneln under Gamla Stan kommer att bli försenad på grund av att regeringen inte avsatt tillräckligt med pengar. Och den som redan är 25 år försenad jämfört med när den borde ha byggts...

Kortsiktighet och ansvarslöshet har alltför länge dominerat i såväl Rosenbad, riksdagshus och landstingshus.

En som inte delar Gertrud Brorssons med flera åsikt är trafiklandstingsrådet Anna Kettner (s). "Vi är på väg ur krisen", säger hon och är nöjd med att cirka 10 % av all trafik är mer än tre minuter försenad.

Inga kommentarer: