31 december 2007

Ett år som gått bra

Idag är som bekant den dag då det år som har gått ska summeras upp. Jag gillar sådant. Jag har fyllt i nätenkäter av olika slag, som Cyclingnews enkät om årets händelser inom cykelsporten (http://www.cyclingnews.com/survey/rider2007noms/?id=rider2007) eller Aftonbladets Rockbjörnen-omröstning (http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/rockbjornen2007/article1324994.ab).

(En skillnad mellan dessa båda enkäter är att Cyclingnews verkligen valt ut de bästa cyklisterna från årets säsong, medan Aftonbladet verkar ha haft en helt annan agenda, som gör att man inte med gott samvete kan besvara frågorna. Är det Magnus Uggla eller Måns Zelmerlöv som är årets manliga svenska artist, någon?)

Vad gäller kommunpolitiken i Huddinge eller vår äldreomsorg ska jag inte ge mig på några enkätundersökningar här, utan bara i några få meningar försöka summera upp året.

Det har varit ett spännande och intensivt år. Vi har för första gången på väldigt, väldigt länge sänkt skatten, samtidigt som kommunens ekonomi har varit fortsatt mycket god - så i morgon tar vi nästa steg, då skatten sänks med ytterligare 15 öre. Vi har påbörjat arbetet med att öka valfriheten för medborgarna, vilket innebär att det ska bli möjligt att välja till exempel SFI-utbildning, familjerådgivare och hemtjänstutförare. Vi har öppnat två nya enheter inom äldreomsorgen - Ekgården i C-huset på Stortorp och den nya anhörigcentralen på Sjödalsvägen i Huddinge - men framför allt har vi fattat beslut om en storsatsning på om- och utbyggnad av gamla äldreboenden och byggnation av två helt nya äldreboenden, Visättra Ängar och Rosenhill.

Men år 2007 har också i mångt och mycket varit ett år av förberedelser. Jag tror och hoppas därför att nästa år ska bli ännu intensivare och ännu mer spännande och att vi då ska få se hur en mängd av de olika projekt som är på gång faktiskt börjar förverkligas - både mer interna projekt som vårdtyngdsmätning och elektroniska journalsystem och medborgarnära satsningar som till exempel förebyggande hembesök.

Inga kommentarer: