07 oktober 2008

Har de förstått att vi har en finanskris?

Mona Sahlin säger i Dagens Industri idag att Sverige i tider som dessa behöva ha ett samarbete över blockgränserna. Men när Socialdemokraterna idag visade upp sitt budgetförslag visade de också väldigt tydligt upp att de inte alls förstått vilka tider det faktiskt är vi lever i. Krisen just nu är inte en fråga om arbetslöshet - även om det på sikt kan bli ett orosmoment - utan en finanskris. I det läget lägger Socialdemokraterna ett förslag om att återinföra förmögenhetsskatten. Alla vet - även Mona Sahlin och Thomas Östros - att en förmögenhetsskatt leder till att lättrörligt kapital försvinner ur landet. I ett läge när man runt om i världen oroar sig för kollapsande banker och pengar som försvinner ur systemen säger alltså Socialdemokraterna till svenskt och utländskt kapital att om de fick bestämma skulle de uppmuntra kapitalägarna att flytta sina pengar ut ur Sverige. Bra jobbat! Jag kan förstå att Fredrik Reinfeldt och hans regering inte har överläggningar med (s) högst upp på sin agenda...

(Vänsterpartiet vill förstås också återinföra förmögenhetsskatten, men ingen har ju ens förväntat sig att de skulle ha någon som helst sans och vett i sina ekonomisk-politiska förslag. Det går ju liksom på tvärs med hela kommunismen.)

SvD DN

1 kommentar:

Harriet sa...

Ja, visst undrar man många gånger hur det står till egentligen?! Jag tycker att (S) förslag låter som att man först ska kasta babyn ut med badvattnet och sedan försöka stoppa tillbaks henne i en tom balja för att hon ska må bra.

Jag tycker deras politik låtit på samma vis sedan Palmes tid. Kanske dags för lite insikt och en smula ödmjukhet inför sina egna tillkortakommanden när det gäller att sköta landets ekonomi?

//Harriet