03 mars 2008

Äntligen händer något i Flemingsbergsdalen

Utvecklingen i Flemingsbergsdalen har under decennier varit något av en jämmerdal. Det ser för gräsligt ut och av allt det som planerades i samband med att stationen byggdes har blivit noll och intet. Visst, det har så småningom dykt upp ett och annat större komplex: polisen, häktet, åklagarmyndigheten och tingsrätten. Men det har inte direkt bidragit till att området har blivit en varm och inbjudande plats som fungerar som den samlande kraft som läget ger vid hand att området borde ha en potential att bli.

Men på kommunstyrelsens sammanträde idag fattades äntligen ett beslut om att sätta igång en förstudie av området, en förstudie som förhoppningsvis kommer att innebära att det bland annat blir möjligt att bygga en centrumanläggning baserad kring en stor livsmedelsbutik (typ Ica Maxi). Ingen plåtlada à la Ica Maxi eller Coop Forum i Haninge, utan en smakfull byggnad som gör Flemingsberg till en mer attraktiv plats att leva och bo i, i ett av Stockholms bästa kollektivtrafiklägen och med mängder av bostäder på promenadavstånd.

Behöver jag säga att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet var emot? De ville istället försäkra sig om att området genom en återremiss skulle förbli en parkeringsöken i minst fyra år till.

För att alla ska förstå hur fint det kan bli skickar jag med en liten bild som inte fanns med i handlingarna i dagens beslut, men som figurerat när vi diskuterat det här ärendet tidigare.

Inga kommentarer: