04 mars 2008

(s) protesterar mot Segeltorpsskolan

Mitt i Huddinge slår i veckans nummer upp en stor rubrik: "Skolans hyra chockhöjs". Det handlar om ombyggnationen av Segeltorpsskolan, som leder till att hyran höjs med 13 miljoner kronor per år.

Tretton miljoner kronor är förstås väldigt mycket pengar. Men det måste sättas i relation till att skolan idag till mycket stor del består av generation efter generation av baracker. (F'låt "paviljonger" är väl den politiskt korrekta beteckningen.) Vill man ersätta barackerna med en riktig skola kommer det att kosta.

Nu slår Socialdemokraterna på stora trumman för att visa att de är emot satsningen i Segeltorp, precis som vanligt. Nej, förlåt, så är det förstås inte. De är inte emot satsningen - bara att den kostar pengar!

Men de alternativ de visar upp är helt orealistiska och skulle leda till samma resultat som vi fått under det socialdemokratiska styret: att ombyggnationen av Segeltorpsskolan förblir orealiserad. Och Mikael Larsson (s) är tydlig vad gäller en sak: att man borde se över prioriteringslistan eftersom det finns andra områden där det också behövs pengar. I klartext: fick hans parti bestämma skulle man inte satsa i Segeltorp. Men han vågar förstås inte använda de orden.

Segeltorpsborna gör alltså klokt i att fortsätta att inte rösta på Socialdemokraterna.

Inga kommentarer: