07 maj 2010

Utbyggnaden i Björnkulla snart färdig

För en liten stund sedan tittade jag förbi uppe i Björnkulla i Flemingsberg där utbyggnaden av äldreboendet pågår för fullt. Invigning är planerad till den 15 juni, så det är bara lite drygt en månad kvar innan det ska stå klart. Vid första spadtaget för drygt ett år sedan var det fint värre med besök från den finska ambassaden, men jag undrar om det inte blir ännu festligare nu. Ryktet säger nämligen att Markoolio är en av de inbjudna gästerna... Förhoppningsvis får vi också ett första smakprov på vad det nya tillagningsköket kan åstadkomma.

Den övre bilden är tagen i den förbindelsegång som går mellan den nya vinkelbyggnaden och den gamla delen av huset. På ömse sidor om gången kommer det att finnas fina, skyddade innergårdar. På den övre bilden kan ni se lite grann av de nya och gamla byggnaderna.

Björnkulla är redan idag ett av de boenden som får allra högst betyg från dem som bor där, men jag tror att det kommer att bli ännu mer attraktivt när den nya byggnaden är öppen för inflyttning. Inte minst för Huddinges många finskspråkiga äldre, förstås, som redan idag utgör en stor del av dem som har sitt hem där.

Inga kommentarer: