25 mars 2011

Besök på Tallgården

Idag besökte jag tillsammans med äldreomsorgsnämndens ordförande Eva Carlsson-Paulsén (m) äldreboendet Tallgården i Stuvsta. Där pågår just nu ett omfattande renoveringsarbete, som genomförs i fyra etapper. Den första etappen är klar, med trevliga, fräscha och rymliga lägenheter med alla bekvämligheter. Det känns verkligen skillnad när man tar steget över från de ännu orenoverade delarna, och det är skönt att veta att de ganska snart ska vara lika fina, de. Etapp två ska vara färdig i augusti.

Ett trevligt inslag i besöket var samtalet med den entusiastiske kocken. Renoveringen av tillagningsköket ingick i den första etappen, så han har nu ett fräscht och välutrustat kök att jobba med, men viktigare än tekniska lösningar är förstås passion för mat och Tallgårdens kock sprudlade av den.

Trevligt var också att träffa "Seniortrion", den grupp musiker som nu turnerar runt på kommunens äldreboenden på heltid - en del i den framgångsrika satsning på att utveckla kulturaktiviteterna på våra äldreboenden som vi i äldreomsorgsnämnden satte igång förra året.

Jag inser att en stegvis ombyggnation av ett äldreboende på många sätt kan vara jobbig för såväl de boende som för personalen, men när man ser resultatet som i de fina, nya avdelningarna blir det lättare att stå ut med de problem som byggandet medför. Med tanke på att Tallgården var rätt så populärt redan när lokalerna var gamla och slitna, finns det anledning att tro att det kommer att bli ett väldigt attraktivt boende när renoveringen är klar.

Inga kommentarer: