27 augusti 2010

Sverigedemokraterna, islamofobi och romernas situation

Dagens snackis är utan tvivel Sverigedemokraternas valfilm och TV4:s beslut att stoppa den. Och efter att ha sett filmen på Resumés hemsida kan jag inte kritisera beslutet. Filmen är verkligen osmaklig i sitt sätt att ställa grupp mot grupp - pensionärer mot invandrare, en äldre, svensk kvinna med rollator mot mängder av tjocka, burkaklädda, muslimska kvinnor. Syftet är uppenbart - att sprida rädsla och hat, att vinna röster på att uppmuntra folks fördomar.

Jag förstår att pensionärerna är upprörda. Som äldreomsorgspolitiker vet jag till exempel att svensk äldreomsorg knappast skulle fungera utan invandrare. Bara tillsammans kan vi skapa en bra framtid - inte minst för Sveriges pensionärer.

Av en händelse publicerade tidningen Kristdemokraten just idag en debattartikel som jag undertecknat tillsammans med en rad andra ledande kristdemokrater från Stockholms län. Den handlar inte om muslimer, utan om en annan grupp som utsätts för en hel del hat och rasism i vårt samhälle: romerna. Vår ingång är den rakt motsatta mot Sverigedemokraternas. Vi vill se ett mänskligare Sverige och det löfte vi ger är att vi ska arbeta mot diskriminering av romer i våra kommuner och... Ja, det är lika bra att ni läser artikeln, men en konkret fråga som berör min specialitet handlar om äldre romers rätt att få äldreomsorg på sitt eget språk.

1 kommentar:

Ceasar sa...

Är pensionärerna upprörda? Kanske om de visste hur ÄFS för invandrare diskriminerar äldre Svenska pensionärer.

Men du kan vara lugn, de kommer inte hinna ta del av sanningen innan de har lämnat detta jordeliv.

Med dagens mediabevakning och utan ett uppsökande engagemang på Internet så förblir svenskar brickor i den mediala påbjudna fiktionen.