09 september 2010

Socialdemokratiskt valfusk i HuddingeIdag visade SVT ABC ett reportage om Socialdemokraternas valfusk i Huddinge. De oberoende, opolitiska valförrättarna är upprörda över hur Socialdemokraternas valarbetare i en rad olika vallokaler vid upprepade tillfällen följt med väljarna in i vallokalen, "hjälpt" dem att begära fram röstkort, gett dem socialdemokratiska valsedlar inne i vallokalen och så vidare. Röstmottagarna har upplevt tillvägagångssättet som mycket aggressivt och obehagligt, enligt kommunens ansvarige tjänsteman. Även Expressen rapporterar om valfusket och publicerar även den promemoria som kommunens ansvarige tjänsteman upprättat.

Naturligtvis är Socialdemokraternas agerande helt oförsvarligt. Det rör sig både om brott mot vallagen och mot de etiska regler som bör omge ett fritt och demokratiskt val. Och tyvärr är de här exemplen från invandrartäta områden i Huddinge inte unika. Jag har fått rapporter om liknande ageranden i Botkyrka och Södertälje, så det verkar tyvärr vara ett systematiskt arbetssätt hos Mona Sahlins socialdemokrater. Jag kan förstå att Ann-Marie Högberg (s) tycker att "det är himla tråkigt att den här diskussionen har uppstått".

I sportens värld brukar man bli av med sina resultat och få två års avstängning när man avslöjas för dopning. Vad blir straffet för Socialdemokraterna?

1 kommentar:

Fredrik Karlsson sa...

Jag tror att om uppgifterna stämmer, vilket jag utgår ifrån, så kommer det här slå stenhårt mot Sossarna. /Frekar06